Gothersgade 139, 4., 1123 København K

Stor herskabslejlighed med den smukkeste udsigt og stor privat tagterrasse

Med en fantastisk udsigt udover Botanisk have og med herligt view til Rosenborg slot, og med Nørreport og Torvehallerne lige rundt om hjørnet er denne flotte herskabslejlighed aldeles velbeliggende.

Lejligheden ligger i en smuk og præsentabel københavnerejendom, der oprindeligt husede folk med høje stillinger ved hoffet. Opgangen med dens mange fine dekorationer er den dag i dag et vidnesbyrd på at ejendommen langt fra blev bygget til menigmand.

Adgangen fra opgangen til lejligheden går gennem et stort og prægtigt indgangsparti med dobbelte døre og fine ornamenter på både paneler og de matteret ruder ind til lejlighedens entré.

Lejligheden byder på:

Stor entré med fin plads til sko og overtøj. Værelse/kontor i god størrelse. 2 store stuer en suite, hvoraf den første som i dag anvendes til kontor har en flot håndbygget porcelænskakkelovn i det ene hjørne. Fra begge stuer er der den smukkeste grønne udsigt til Botanisk Have.
Finish niveauet i stuerne er højt, f. eks. er alt el inkl. højtalerkabler fræset ind i væggene, ligesom de store lodrette radiatorer fra Hudevad er sat ind i nicher.

Fra den største stue er der indgang til en imponerende spisestue, med en sjældent set detaljerigdom på såvel lofter som på vægge, i spisestuen er der bygget en speciallavet brændeovn, som med sit minimaliske design ikke bare giver hygge i rummet, men den bryder også på elegant vis det meget herskabelige og klassiske udtryk i spisestuen.

Køkkenet er modsat andre lejligheder i ejendommen rykket længere ind i lejligheden, således at det grundet de 2 åbninger hænger sammen med spisestuen, samtidig med at køkken og spisestue alligevel opleves som separate rum. Køkkenet er snedkerlavet med inspiration fra ”Bulthaubt-køkkener”, med god bord- og skabsplads.

Videre forbi køkkenet og ned ad gangen, findes et værelse/kontor, et soveværelse med garderoberum, et lækkert badeværelse med gulvvarme, badekar, bruseniche og vaskemaskine. Badeværelset er stilfuldt udført med finsk terrazzo på gulv og væg, Vola armaturer, corian vaskmøbel og hænge-closet. Tillige er der adskilt gæstetoilet og brusebadeværelse, hvor materialevalget er tilsvarende det store badeværelse.

Som prikken over i’et på denne perle af en lejlighed, har man på 5. sal sin egen private sydvest vendte tagterrasse på ca. 30 m2, tagterrassen ligger godt i læ og man har en skøn udsigt over byens tage. På reposen ved siden af tagterrassen er der en smart opbevaringsplads til brænde, brændet får sælgerne én gang om året hejst op nede fra gården.

Overtalt i lejligheden er der massive plankegulve, enten lagt i sildebens mønstre eller med lange lige planker. I dag er gulvene bejdset, men ønsker man et anderledes udtryk, kræver det blot en slibning og en anden behandling.

Den generelle finish i lejligheden er på et sjældent set højt niveau, de nuværende ejere som begge er arkitekter har været helt i bund, og har derefter bygget alle flader nænsomt op igen, lagt elinstallationer ind i væggene, sat indbyggede designerlamper op fra Modular, opsat radiatorer fra Hudevad i dertil indrettede fordybninger og ikke mindst har de formået at få de flotte paneler, stuk og rosetter tilbage til deres oprindelige og helt gennem smukke æstetiske udtryk.

Denne lejlighed bør opleves ved selvsyn!