Rengevej 27, 4660 Store Heddinge

Stor og flot stråtækt ejendom med privat skov

Mellem Store Heddinge og Rødvig, 70 km fra København og med kun 2 km til vandet, findes denne store charmerende stråtækte ejendom i meget velholdt stand.


Ejendommen er opført i 1877 og har indtil 1962, hvor den nuværende ejer købte ejendommen, fungeret som områdets skole. Med sine 395 m2 og flere rum med over 3 meters loftshøjde er indretningen og størrelsen derfor ikke tidstypisk. I dag er 138 m2 af de mange kvadratmeter registreret som erhverv, hvilket giver mulighed for at drive virksomhed hjemmefra.


Stuehuset indeholder:
Man bliver budt velkommen indenfor i husets hall, hvorfra der er trappe til 1. sal, og adgang til stueetagens badeværelse med lyse fliser på gulv og væg samt spabadekar.~

Der er hele 3 vidt forskellige stuer i stueetagen. Den oprindelige skolestue fremstår med højt til loftet og masser af lys fra de store vinduespartier. Udover det perfekte festlokale kan stuen bruges til mange erhvervsmæssige formål, såsom atelier, undervisning, kontorlandskab eller til aktive formål, f.eks. dansestudie m.m. Skolestuen har sin egen rummelige entré med indgang, hvilket gør lokalet aldeles velegnet til formål, hvor der kommer gæster, elever eller ansatte.

Fra skolestuen kommer man ind i forstuen, der fører til husets største stue med brændeovn, plankegulve og et flot lysindfald fra de 4 vinduespartier, som byder på en skøn udsigt til den store have med over 100 år gamle bøgetræer og omkranset af skovbrynet.

Den sidste stue er indrettet i en tilbygning fra 70erne og ligger i umiddelbart forlængelse af køkken alrummet. Stuen har klinkebelagt gulv med gulvvarme og der er direkte udgang til haven.

I køkken alrummet har man masser af såvel skabs- som bordplads, der er fin plads til et stort spisebord med plads til mange gæster, under Ølands fliserne i køkken alrummet er der ligeledes gulvvarme og det hyggelige brændekomfur er tilsluttet og kan tændes op på en kold vinterdag.

I stueetagen findes ligeledes praktisk bryggers med udgang til både gården og haven, samt fyrrum.


På 1. sal:
Stor repos med skabsplads, 4 gode værelser i forskellige størrelser, et opbevaringsrum, et skønt stort rum med loft til kip, synlige spær og hems. Rummet har lige som gildestuen nedenunder mange anvendelsesmuligheder. Det kan benyttes som endnu en stue, et kæmpe værelse, eller det kan fungere sammen med det underliggende rum i en erhvervsmæssig sammenhæng da der er adgang fra samme entré. Desuden er der på 1. salen et badeværelse med brus som både kan benyttes af værelserne på 1. sal og af de store lokaler i enden af huset.


Staldbygning:
På modsatte side af gårdspladsen ligger staldbygningen. Den indeholder 3 store hestebåse, og et spiltov samt et større rum, der kan bruges til værksted/opbevaring, loftet kan ligeledes benyttes til opbevaring eller foder. Mellem hovedhuset og stalden er der gårdhave og ud mod vejen en gårdsplads med plads til parkerende biler.

Ejendommen er bygget i naturmaterialer med kridtstensmure og stråtag, hvilket giver et fantastisk indeklima hele året rundt. Den fremstår overalt meget velvedligeholdt og bære tydeligt præg af at være ejet i mere end 50 år af en familie, som har keret sig om bygningerne og har haft respekt for både historien og arkitekturen. Udover de sædvanlige rapporter, ligger der særskilt tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan for stråtaget, der er egen brønd med god vandkvalitet og afløbene er tilsluttet et moderne biokubeanlæg.

Selve grunden er i særklasse unik. Den er på over 27.000 m2, og består primært af skov, hvor kun fantasien sætter grænser for brugen. Der har tidligere været hestefolde og ridebane inde i skoven. Skoven bidrager til et ekstraordinært rigt dyreliv omkring huset ligesom man i flere generationer fremover vil være selvforsynende med brænde.

En ejendom som ingen andre, velkommen til Renge gamle skole