Tornebjergvej 12, 4673 Rødvig Stevns

Nyere og helt fantastisk lystejendom opført efter de gamle byggeprincipper, beliggende på vidunderlig parklignede grund på 6,7 ha.

På Tornebjergvej 12 i den lille landsby Havnelev, 3 km uden for havnebyen Rødvig, findes denne perle af en stråtækt liebhaverejendom, som på fornemste vis kombinerer fortidens charmerende byggestil som bindingsværk og stråtag, med moderne installationer og byggekvalitetsnormer. For selv om man ved første, og sandsynligvis også det næste, øjekast, vil tro at vi her har med en tidstypisk ejendom fra 18-hundredetallet at gøre, så er ejendommen rent faktisk opført så sent som i 1987 af den nuværende ejer.

Ejendomme fremstår i ualmindelig flot stand, og der er ingen steder gået på kompromis med byggekvaliteten eller materialevalget, hverken i hovedhuset eller i de tilhørende bygninger, som består af en firedobbelt-garage, en flyhangar, som naturligvis kan benyttes til meget andet end fly, samt en løsdritsstald til heste. Samtlige bygninger har som hovedhuset flotte stråtækte tage.

Grunden:
Huset er beliggende fuldstændigt ugenert for vej og naboer. Fra selve Tornebjergvej kommer man ind til huset via en lang svungen indkørsel, hvor man først kører igennem et lille skovbryn, dernæst passeres en hyggelig andedam, inden man ankommer til gårdspladsen, som er beliggende mellem hus, garage og ejendommens øvrige bygninger.
Midt på gårdspladsen er et lille stykke have med belysning og flagstang.

På husets haveside er der smukt anlagt, en stor og delvist overdækket sandstensterrasse, med masser af plads til solbadning og middag under åben himmel eller under overdækningen, og der er både sandkasse til de små og udendørsjacuzzi til de voksne.

Den store vestvendte have er omkranset af tætte gamle træer. Haven byder på hyggelige lækroge, gyngestativ, drivhus og det fineste shelter med bålplads til de lune aftener og varme nætter. Haven er hegnet helt ind, så hverken hunde eller småfolk, kan stikke af.

På modsatte side af huset har sælger fået opført Danmarks eneste stråtækte flyhangar, som i dag dog ikke længere benyttes til parkering af flyvemaskine, men til gengæld byder på et væld af anvendelses- og opbevaringsmuligheder. Hangaren er godt isoleret og der er indlagt strøm og varme fra varmepumpe. Ud mod det område, som sælger tidligere brugte som landingsbane, er der i hangaren en bred automatisk port, som giver fin mulighed for ind og -udkørsel af maskiner eller biler.

På den tidligere landingsbane dyrker sælger i dag wraphø, som benyttes til hestefoder. Marken er omkranset af tæt beplantning, som giver god læ på hele arealet.

Mellem mark og bygningerne er der anlagt en indhegnet ridebane. På grundens sydlige del er der hestefolde med den tilhørende løsdriftsstald til heste, som er opdelt med løsdrift på den ene side og hvor der på den modsatte side er gjort plads til pleje af dyrene.

Generelt er samtlige 66958 m2. grund utroligt velanlagt. Placering af bygninger, havearealer, hestefolde, vandløb, søarealer, er meget gennemtænkt, intet er overladt til tilfældighederne, og resultat er derfor et meget sjældent set betagende sted. Så hvis man drømmer om et nemt og uforstyrret liv på landet, i vidunderlige omgivelser og med masser af plads til både dyr og mennesker, så bør man opleve Tornebjergvej 12 ved selvsyn.

Hovedhuset:
I stueplanet består det charmerende hus af: Bryggers, stort snedkerlavet køkken alrum med fin spiseplads og brændeovn, fra køkkenalrummet er der udgang til den store vestvendte terrasse. Stor pejsestue, som nemt kan opdeles i en spiseende og en sofaafdeling, fra stuen er udgang til den overdækkede del af terrassen. Stort soveværelse, med god skabsplads, samt eget brusebadeværelse og indgang fra gårdspladsen. Ligeledes er endnu et flisebadeværelse og en hyggelig entré ifm. hovedindgangen.

Førstesalen byder på:
Stor stuelignende repos, samt 3 gode værelser og et toilet. I forlængelse af det nordvestlige værelse er der et stort loftrum, som i dag benyttes til opbevaring, men som efter behov, nemt kan indrettes til endnu et værelse. På begge plan er der massive plankegulve og fritlagte spær.

Hele herligheden er beliggende kun 8-10 min. på cykel fra Rødvig og kun ca. 70 km. fra København.